Digitaalinen Kuvankäsittely - Alku Kuvankäsittelyyn

Digitaalinen kuvankäsittely on prosessi, jossa digitaalisia kuvia käsitellään tietokoneen avulla. Näin voidaan parantaa kuvan laatua tai muuttaa kuvan ulkoasua. Digitaalisen kuvankäsittelyn yleisiä tehtäviä ovat esimerkiksi värien korjaaminen, koon muuttaminen ja rajaaminen. Yleisimmät Työkalut Kuvankäsittelyssä

Yleisimmät kuvankäsittelytyökalut ovat työkaluja, joiden avulla voit säätää värejä, kirkkautta ja kontrastia. Nämä löytyvät useimmista kuvankäsittelyohjelmista, kuten ja myös verkkokuvankäsittelyohjelmista. Erilaiset filtterikokoelmat ovat hyvin suosittuja. Näillä työkaluilla voit myös muuttaa kokoa ja muotoa sekä poistaa kuvista ei-toivottuja osia. Nykyään on valtavasti erilaisia ohjelmia, joilla tehdä tarvittavia muutoksia ja korjailuja kuviin - tärkeämpää onkin miettiä, mitä haluaa kuvalla saavuttaa.

Kuvankäsittelyohjelmat - Helppoa Käyttöä

Kuvankäsittelyohjelmat ovat monipuolisia ohjelmia, joilla voidaan lisätä tai muuttaa kuvien ominaisuuksia. Niissä tulisi olla kattavat toiminnot ja selkeä käyttöliittymä. Tunnetuin ohjelma lienee Photoshop.

Muita kuvankäsittelyohjelmia ovat esimerkiksi GIMP. GIMP on ilmainen ja melko helppokäyttöinen ja sisältää monia samoja työkaluja kuin kaupalliset ohjelmat. Käyttöliittymä muistuttaa Photoshoppia. Se on hyvä ohjelma niille, jotka haluavat tehdä peruskuvankäsittelyä käyttämättä paljon aikaa tai rahaa monipuolisempaan ohjelmaan.

Gimp – Monipuolinen Ilmainen Kuvankäsittelyohjelma - Gnu Image Manipulation Program

Gimp on ilmainen mutta monipuolinen kuvankäsittelyohjelma, jota voi käyttää Adobe Photoshopin sijasta. Gimpissä on monia samoja ominaisuuksia kuin Photoshopissa, niin kuin tasot ja tasot, ja se toimii myös monien tiedostomuotojen kanssa. Sitä voidaan laajentaa myös lisäosilla. Gimp vaatii jonkin verran totuttelua, mutta kun ohjelman oppii käyttämään, se on erittäin tehokas.

Mikä on paras kuvankäsittelyohjelma?

Ei ole olemassa yhtä "parasta" kuvankäsittelyohjelmaa. Eri ihmisillä on erilaisia mielipiteitä siitä, mikä on paras kuvankäsittelyohjelma. Jotkut suosivat ilmaisia ohjelmia, kun taas toiset pitävät maksullisista ohjelmista, kuten Adobe Photoshopista. Se, mikä on sinulle paras kuvankäsittelyohjelma, riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi.

Mitä työkaluja ohjelmat tarjoavat?

Kuvien muokkausohjelmat tarjoavat useita erilaisia työkaluja, joita pystyt käyttämään monipuolisesti. Useimmat ohjelmat tarjoavat esimerkiksi mahdollisuuden rajaamiseen ja koon muuttamiseen sekä tekstin tai erikoistehosteiden lisäämiseen. Jotkin ohjelmat tarjoavat myös edistyneempiä ominaisuuksia, kuten kerroksia ja maskeerausta. Vaatii kuitenkin jonkin verran aikaa ja harjoittelua oppia, miten se tehdään.

Pilvipohjaiset Kuvien Muokkaus Ohjelmat - Muut Kuvankäsittelyohjelmat

Pilvipohjaiset ohjelmat ovat usein ilmaisia, helppokäyttöisiä ja toimivat hyvin kuvien käsittelyssä. Näiden ohjelmistojen avulla kykenet muokkaamaan valokuvia suoraan verkossa.

Kuvankäsittelyn Etiikka - Kun Voi Tehdä Mitä Vain

Kuvia on kaikkialla. Kuvankäsittelyn myötä voimme nyt käsitellä kuvia paremmin kuin koskaan ennen. Tämän uuden vallan myötä syntyy kuitenkin myös uusia eettisiä näkökohtia.

Kun esimerkiksi käsittelemme kuvaa, voimme muuttaa sen ulkonäköä monin tavoin. Voimme saada sen näyttämään kirkkaammalta tai tummemmalta, lisätä tai vähentää kontrastia ja jopa lisätä tai poistaa elementtejä kuvasta kokonaan. Vaikka nämä muutokset saattavat vaikuttaa ensi näkemältä harmittomilta, niillä voi olla suuri vaikutus siihen, miten muut näkevät kuvan.

Kaiken Kattava Adobe Photoshop - Paras Ominaisuuksiltaan - Kun Kaikki On Mahdollista

Adobe Photoshop on valokuvien ja kuvien muokkauksen alan standardi, jonka avulla käyttäjät voivat luoda mitä tahansa, mitä he voivat kuvitella. Lisäksi ohjelmaa päivitetään kattavasti, ja sen käyttö on alun ihmettelyn jälkeen jouhevaa ja tehokasta. Saat enemmän aikaan ja oikoteitä ja automaattisia toimintojakin on paljon, mutta saat itse määrittää sen, kuinka paljon pidät "ohjia käsissäsi". Tietoa ja ohjeita löytyy opiskeluun nopeasti ja loputtomasti. Samaan tai samankaltaiseen lopputulokseen voi tällä ohjelmalla päästä monellla tavalla, ja tekemällä oppii itselle luontaisimman reitin. Tämä tarkoittaa sitä, että Photoshop sopii monenlaisille käyttäjille.

Adobe Photoshopin Käyttäminen

Adoben ohjelmisto on täynnä ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat tehdä kaikkea yksinkertaisista tehtävistä, kuten kuvien rajaamisesta ja koon muuttamisesta, monimutkaisempiin tehtäviin, kuten digitaalisen taiteen luomiseen, valokuvien retusointiin ja käsittelyyn, ja jopa animointiin. Adobe Photoshopia käyttävät ammattivalokuvaajat, graafiset suunnittelijat, verkkosuunnittelijat ja taiteilijat kaikkialla maailmassa. Käyttöliittymä on selkeä, kunhan sen ensin oppii ja säätää mieleisekseen.

Adobe Photoshop Elements - Yksinkertaisempi Ja Edullisempi - Ominaisuudet Riittävät Kotikäyttöön

Elements on tehokas mutta helppokäyttöinen kuvankäsittelyohjelma, jonka avulla käyttäjät voivat parantaa valokuvia ja luoda leikekirjasivuja, kortteja ja kalentereita.

Tehokkaiden mutta helppokäyttöisten työkalujensa ansiosta Adobe Photoshop Elements tarjoaa kaiken, mitä tarvitset valokuvien muokkaamiseen ja upeiden kuvatuotteiden luomiseen. Se auttaa myös pitämään kuvat järjestyksessä, ja jakamaan ne haluamallasi tavalla.

Valokuvaus ja kuvankäsittely

Näillä sivuilla olevat bannerikuvat ovat filmikameralla ottamiani kuvia. Tältä sivulta löydät lisää kuvia, joista monet olen tehnyt MO teatterin julkaisuihin ja julisteisiin. Esillä on pyynnöstä tehtyjä töitä, kuvanmuokkauksia, valokuvien jälkikäsittelyä, kuvakokeilujani sekä kuvia postereihin ja esitteisiin.

Monipuolista kuvien muokkausta

Kuvankäsittelyä. Olen kiinnostunut myös interiööri- ja tilakuvauksesta, sekä esine- ja tekstuurikuvauksesta.

Aivan pienistä kuvankäsittely- ja valokuvaustöistä isompiin valokuvauksellisiin kokonaisuuksiin

Jos sinulla on jokin valokuvaan liittyvä ongelma, ajatus tai haave, jokin aivan pienikin pulma jonka takia ei viitsisi ostaa uutta ohjelmaa ja opetella valokuvan käsittelyä, kysy minulta, josko voisin auttaa.

 • kasvo- ja henkilökuviin kohennusta: kasvokuvien on hyvä olla luonnollisia, mutta usein kuvaushetken valo aiheuttaa yllätyksiä, valo saattaa tuoda iholle turhan tylyn värin. Tausta voi olla myös liian hallitseva.
 • ryhmäkuviin tasapainoa - varjoon jäänyt enempi esiin, tai koko ryhmä paremmin valoon
 • kuvien valmistelu suurennoksiin
 • kuvat esimerkiksi valkoreunaisiksi
 • julisteeseen, korttiin tai esitteeseen tuleva kuva näyttävämmäksi tai terävämmäksi
 • vanhoihin kuviin uutta eloa
 • uudet taustat kuviin
 • yhdistelmäkuvat ja kuvien tuunaus taideteosmaiseksi
 • jokin toive kuvaan, mitä ei ihan tiedä, mitä se olisi
 • lemmikkikuviin lisää lämpöä tai tunnelmaa
 • kuvien yhdistely ja taustan vaihdot
 • … ja vaikka mitä muuta

Mietiskele ja rauhoitu valokuvilla

Ottamiani mietiskelyyn (contemplative photography) kannustavia valokuvia.

SmugMug kuvagalleria "From Pispala on Your wall"

Olen rakentanut kuvagallerian kuvistani SmugMug valokuvapalveluun oskuleinonenphotography.com. Sivulta on kuvien tutkimisen lisäksi mahdollista tilata inspiroivia valokuvia, sisustustauluja ja erilaisia kanvaaseja, sekä ostaa kuvia esimerkiksi kotisivukäyttöön tai itse tulostettavaksi. Tutustu, lisään kuvia säännöllisesti!

Lisäksi julkaisen Piirulla ottamiani kuvia Pinterest-tililläni, muiden "Vanhaa Aikaa Henkivien" kuvien lisäksi.

Far-out Wall Art

"From Pispala On Your Wall"

Katso myös Picfair-sivuni joyful.photography

Tekemiäni kuvankäsittelyjä

Missing image
Missing image
Missing image
Missing image
Missing image

Filmikameralla ottamiani kuvia ja kuvakokeiluja

Missing image
Missing image
Missing image
Missing image

Kuvankäsittelyä ja teoksia postereihin ja esitteisiin

Missing image
Missing image

Uutta eloa kännykällä otetuille kuville

Missing image
Missing image
Missing image

Kiitos sinulle, että katsoit kuvani tänne saakka. Jos päivität (reload) sivuni tai tulet tälle sivulle uudestaan, saatat nähdä muitakin kuvia… Lisään kuvia aika ajoin.

SmugMug kumppanuusohjelma - alennusta molemmille

Tästä linkistä saat mainion SmugMug valokuvapalvelun tilattua 20 % alennuksella - jos tilaat, minäkin saan 20 prosenttia alennusta seuraavasta maksustani myös! Jos tarvitset apua SmugMug-sivuston kanssa, voin yrittää auttaa. Laita vain viestiä minulle.

Valokuvaus, butoh ja butoh-fu

Minua kiinnostaa tavattomasti valokuvien ja tekstin yhdistäminen. Kuvat synnyttävät minulle voimakkaita impressiota, vaikutelmia ja mielikuvia, ja nämä impressiot siirtyvät esimerkiksi esitysten ja butoh-opetuksen, sekä monenmoisten kokeilujen alkuiduiksi. Tai kuvakirjaksi, kuten Myytit. Butoh-tanssissa tätä liikkeiden, metamorfoosien, kehon rakenteen ja tajunnantilojen tallentamista mielikuviksi, jotka yhdessä voivat muodostaa koko teoksen läpikulun, eräänlaisen dramaturgian, kutsutaan butoh-fuksi.

Butoh-esitys ja butoh'sta otetut valokuvat sopivat erittäin hyvin kuvalliseen ja tekstilliseen jatkokehittelyyn. Butoh-tanssi on hyvin vahvasti elävää esittävää taidetta, eräänlaista liikkuvaa kuvaa sekä energistä liikkumattomuutta, ja tarjoten näin runsaasti mielikuvia ja esiin herääviä vaikutelmia sekä muistoja.

Esiintyjien ja katsojien omat sisäiset maisemat heräävät eloon ja nousevat pintaan, arkitodellisuuden havaittavaksi ja vuorovaikutukseen. Hyvin vahvassa vuorovaikutuksessa tällainen kokemus voi nostaa esiin myös jotain ihmisten yhteisestä ja yhteisöllisestä, arkaaisesta muisto- ja kokemusavaruudesta.

Juuri tämän koen olevani se alue, josta ja jossa syntyy hyvin vaikuttavat ja merkitykselliset kokemukset inhimillisessä elämässä, saaden muotonsa muun muassa Butoh'ssa, runoudessa, myyteissä, saduissa, taiteessa, rakkaudessa ja luovassa elämässä. Osku Leinonen

Instagram

Ajatus

Taide ja harjoittelu ovat luontevimmillaan tarjoamassa eheyttäviä kokemuksia, hyvän ja huonon tuolla puolen. Vailla arvottamista tai odotuksia onnistua kokemaan tai tekemään oikein. Tätä on hyvän taide.

Yhteys

Laita viesti, ole hyvä

Ohjaaja ja Taidevalokuvaaja

Esiintyjä-ohjaaja soveltavan taiteen ja -teatterin kentällä. Taidevalokuvaaja. Butoh-tanssija, Qigong-ohjaaja (terveysliikuntaa).

Kuten muutkin sivustot, tämäkin keräilee perustietoa käynnistäsi, jotta selailu olisi sujuvaa. Kiitos yhteistyöstä!