MO teatteri

Esityksiä ja ohjaustöitä erilaisille ryhmille monenlaisiin tilaisuuksiin ja ympäristöihin. Teemme yhteistyötä muusikkojen, valokuvaajien, opistojen, teattereiden, taidegallerioiden ynnä muiden tahojen kanssa.

Rouge

Esityksemme Rouge yhdistää butoh estetiikan ja rituaaliteatterin. Myyttien ja legendojen hahmot näyttäytyvät yleisön edessä heidän askeettisessa kauneudessaan. Hahmot heijastavat ihmisen sielun eri ilmentymiä, jotka sulautuvat yhteen, loittonevat, ja palaavat jälleen yhdeksi, muodostaen jotain toista.

Mysteerinen kiehtova ilmapiiri, jossa ihminen muuttuu, palaa maailman alkuelementteihin. Esitys on kuin itse elämä, sen totuus. Tämä on myytin avautuminen, tämä on myytin hengitys. Ensi-ilta oli Outokummussa 2.1.2019 Juuret-festivaalilla (kuva).

MO teatteri, yhteistyössä valokuvaaja Anna Tervahartialan kanssa. Osku Leinonen ja Masha Salangina

Esitykset ja ohjaustyöt

MO teatteri luo ja esittää ainutlaatuisia teoksia, jotka saavat inspiraationsa luonnosta, myyteistä, unista ja vahvasta nyt-hetken kokemisesta. Teoksissa yhdistyy Butoh, fyysinen teatteri sekä video- ja visuaaliset taiteet. Teatterin ovat perustaneet Osku Leinonen ja Masha Salangina 2009. MO teatteri toimii perheteatterina, ja sen kotipaikkana on Taidetila Pelto Tampereella. Katso valokuvakansiomme esityksistä, työpajoista ja tapahtumista.

Kohdata ihminen

Ohjaamisen tavoitteena on kohdata ihminen, mahdollistaa omuus; auttaa löytämään ihmisen fyysiset, henkiset ja emotionaaliset mahdollisuudet erityisellä ja rikkaalla tavalla. Jokainen ihminen ja jokainen hetki on lopultakin omanlaisensa, mutta osana yhteistä kokemusmaailmaa.

Kokemusten läsnä olevan kokemisen kautta ihmisestä ja esiintyjästä tulee hetken potentiaalin esiin kutsuja, mahdollistaja: vapaampi onnistumisen käsitteestä, suorittamisesta ja sosiaalisesta lihasta. Ihminen kasvaa erittelystä kohti eheytymistä, kohti omaa, itsenäistä luovuuttaan.

Esitykset ja kohtaamiset tulevat löydettäväksi, niillä on oma arvo ja sellaisuus. Esitysten ja kohtaamisten annetaan hengittää, seisoa omilla jaloillaan – ne lähentyvät tapahtumista.

Butoh-tanssi, kuvia työpajoista, kursseista ja osallistujien esityksistä. MO teatteri, Osku Leinonen ja Masha Salangina

Butoh ja butoh-tanssi

Butoh-työpajat
 • Butoh on kehollista harjoittelua
 • Butoh on mielikuvia
 • Butoh on palaamista alkuun
 • Butoh on tilan ja ajan kiteyttämistä
 • Butoh on sisäisen tilan laajentamista
 • Butoh on tanssia ilman ennalta annettua muotoa
 • Butoh on energian ja muodon löytämistä

Butoh'lla on voima raottaa maailmoja, joiden luulimme olevan saavuttamattomissa, unohtaneet, tai joiden olemassaolosta emme vielä tienneet. Avaimena on kuuntelu, herkistyminen vuorovaikutukselle ja kanssakäymiselle. Ovena on meidän oma ruumiimme. Mitä enemmän tunnet, sitä enemmän ymmärrät.

Vuoroin vaikuttaa ja vaikuttua; avautua hetkelle ja löytää suuntia, sallia sisäisen intuition ääni ja tieto.

 • Kanssa käyminen; Voimme Hakea jotain kaipaamaamme
 • Voimme Astua mielikuvan avaamaan maailmaan,
 • Voimme Ruveta tekemään ruumiillista työtä,
 • Voimme Toimia yhdessä
 • Voimme sallia asioiden Tapahtua,
 • Saatamme Poiketa toisten luomassa hetkessä,
 • Saamme Kelvata ja enemmänkin,
 • Voimme hätääntymättä Kulkea tietämättömyydessä,
 • Tulemme Siirtymään hetkestä toiseen, annamme liikkeemme, energiamme ja mielemme Suuntautua.
 • Tärkeää on myös Käyskennellä hetki aivan hiljaa.

Tutkitaan liikettä ja liikkumattomuutta, aikaa ja tilaa sekä sitä mistä kaikki alkaa; mikä on pienin muutoksen, muodon rikkoutumisen (ja uuden syntymisen) hetki, jonka voi tavoittaa.

Saada jotain alulle, luovalle idulle, pieni kivi polulle.

Kevät 2015

butoh.name Mythopoetic Theatre

Seitsemän polkua, seitsemän porttia, seitsemän maailmaa – lähes seitsemän vuotta on kulunut siitä, kun aloitimme yhteisen tanssimme ja perustimme vapaan teatteriryhmän nimellä butoh.name Mythopoetic Theatre.

Esiintyen hurjasti, kokien monia maisemia, tiloja ja muotoja, mennen lävitse valon ja hämärän, me kasvoimme rakastamalla, luottamalla ja irti päästämällä. Nyt, on aika jälleen muuntua, päästää irti. Aika uusille teille, väylille läpi toisenlaisten porttien, aika kokea tuntemattomia maailmoja!

Uusi kevät innosti meitä etsimään uuden nimen teatterillemme. Uusi nimi on kuin varovaisesti esiin nouseva kukan nuppu; millainen kukka tulee kukoistamaan, mitä tulee kasvamaan? Miten voimme, huolenpidolla ja rakkaudella, kultivoida taidetta, itseämme ja energiaa, kaikkea hyvää vapauttaen?

MO...pilkahdus ajassa MO...hengähdys, tapa toimia MO...kosmoksen humina

MO on myös teatterimme uusi nimi

MO kasvaen ja avautuen kohti maailmaa kohti tosi-itseä, tietoisina olentoina MO jatkaa kukoistamistaan ja tanssiaan MO Masha ja Osku

Lämpöä ja valoa, MO teatteri 2015

Instagram

Ajatus

Taide ja harjoittelu ovat luontevimmillaan tarjoamassa eheyttäviä kokemuksia, hyvän ja huonon tuolla puolen. Vailla arvottamista tai odotuksia onnistua kokemaan tai tekemään oikein. Tätä on hyvän taide.

Yhteys

Jaa tämä sivu Facebookissa

Laita viesti, ole hyvä

Ohjaaja ja Taidevalokuvaaja

Esiintyjä-ohjaaja soveltavan taiteen ja -teatterin kentällä. Taidevalokuvaaja. Butoh-tanssija, Qigong-ohjaaja (terveysliikuntaa).

Kuten muutkin sivustot, tämäkin keräilee perustietoa käynnistäsi, jotta selailu olisi sujuvaa. Kiitos yhteistyöstä!